Τεχνικός Ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορίας
Σεμινάρια Τεχνικού ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας – Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων (Μπορεί να μπει από κάτω με μικρά γράμματα).
Παρέχεται Βεβαίωση Επιμόρφωσης.
ΕΝΑΡΞΗ: Συχνές ενάρξεις
Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η κατάρτιση εργοδοτών και εργαζόμενων κάθε επιχείρησης σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής στον εργασιακό χώρο.
Σε ποιους απευθύνεται:
Σε όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους κάθε κλάδου επιχειρήσεων με δραστηριότητα μέσης επικινδυνότητας βάσει ΚΑΔ.
Οφέλη προγράμματος:
· Πρόληψη εργατικών ατυχημάτων
· Γνώση και χρήση απαραίτητου εξοπλισμού εργασίας (υλικός εξοπλισμός- μέτρα προστασίας προσωπικού)
· Αντιμετώπιση κρίσεων με πελάτη
· Μέτρα προφύλαξης και υγιεινής στον χώρο εργασίας στην covid-19 περίοδο· Γνώση -θεωρητική και πρακτική- για ομαλή λειτουργία
Περιεχόμενο Σεμιναρίου:
Το Σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας αφορά όλους τους εργοδότες. Προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ο κάθε εργοδότης που απασχολεί εργαζομένους διαθέτει υπεύθυνο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας/τεχνικού ασφάλειας.
Ο τεχνικός ασφάλειας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων και σε γενικές γραμμές η αποστολή του είναι:
α) να επιθεωρεί τακτικά τις θέσεις εργασίας από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να αναφέρει στον εργοδότη οποιαδήποτε παράλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, να προτείνει μέτρα αντιμετώπισής της και να επιβλέπει την εφαρμογή τους.
β) να μεριμνά ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και να τους καθοδηγεί για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου που συνεπάγεται η εργασία τους.
Επίσης ο εργοδότης έχει υποχρέωση να έχει μία γραπτή εκτίμηση των κινδύνων στην επιχείρησή του την οποία συντάσσει ο τεχνικός ασφάλειας. Στη γραπτή εκτίμηση κινδύνου γίνεται μία συστηματική εξέταση όλων των πλευρών κάθε διεξαγόμενης εργασίας και καταγράφονται:
· Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές και βλάβες
· Κατά πόσο θα μπορούσαν να εξαλειφθούν οι πηγές κινδύνου, και εάν όχι
· Τι μέτρα πρόληψης και προστασίας εφαρμόζονται ή πρέπει να εφαρμοστούν
Για τον καθορισμό των προσόντων του τεχνικού ασφάλειας και για τον υπολογισμό του χρόνου απασχόλησής του οι επιχειρήσεις κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες Α (υψηλής επικινδυνότητας), Β (μεσαίας επικινδυνότητας), Γ (χαμηλής επικινδυνότητας).
Ο χρόνος απασχόλησης του τεχνικού ασφάλειας εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων και την επικινδυνότητα της επιχείρησης.
Κόστος συμμετοχής:
· 70 € για τα προγράμματα Γ΄ κατηγορίας
· 130 € για τα προγράμματα Β΄ κατηγορίας