Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων για τις επιχειρήσεις
Η εκπαίδευση κρίνεται ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από τον ΕΦΕΤ καθώς η κατάρτιση όσων χειρίζονται τρόφιμα, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή παραγωγή, διανομή και αποθήκευση των τροφίμων.
Τα εν λόγω σεμινάρια είναι διάρκειας 8 ωρών υποβάλλονται στον ΕΦΕΤ 40 ημέρες πριν τις ημερομηνίες υλοποίησης και πραγματοποιούνται είτε μέσω e-learning (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση), είτε σε μία (1) ημέρα είτε σε δύο (2) ημέρες στις πιστοποιημένες δομές του φορέα ή στο χώρο της επιχείρησης με φυσική παρουσία.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο φορέας υποβάλλει συγκεντρωτικά στον ΕΦΕΤ το παράβολο όσων εκπαιδευομένων επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν την πιστοποίηση του. Ο τόπος και ο χρόνος των εξετάσεων καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ.
Εγγραφές
Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας ή επικοινωνήστε στο 210 9513626 ή στο info@e-anodos.gr.
Με την εγγραφή σας, παρέχεται άμεσα και προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής η οποία σας καλύπτει μέχρι την ημερομηνία υλοποίησης του σεμιναρίου.
Οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους το οποίο ασχολείται με χειρισμό τροφίμων βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007, είναι αυτές που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Η παραπάνω υποχρέωση είναι επιτακτική και άμεση για τους χειριστές τροφίμων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε πάσης φύσεως δραστηριότητες τροφίμων και ποτών.
Θεματολογία Εκπαιδευτικού Προγράμματος:
Τα προγράμματα με τίτλο «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων» αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την Υγιεινή των τροφίμων. Τα προγράμματα επιπέδου 1 αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Εκπαιδευτικές Ενότητες (επίπεδο 1):
· Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
· Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
· Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
· Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
· Εργασιακό περιβάλλον
· Πρακτικές καθαρισμού
· Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
· Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ και πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ.